Seminari: Nou reglament europeu de protecció de dades (principals novetats i implicacions per a les empreses) (Streaming delegacions)

Termini finalitzat
Categoria del curs: SEMINARI
Àrea: Interna
Referència: CR18000829
  1. Introducció al nou marc jurídic en protecció de dades
  2. Reglament Europeu de Protecció de Dades
  3. Recomanacions i propers passos

 

QUÈ ÉS EL NOU REGLAMENT EUROPEU?

El Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) és la nova normativa europea de protecció de dades de caràcter personal.

La seva finalitat és regular els avenços tecnològics de la societat actual que afecten a la seguretat de les dades dels ciutadans europeus i consolidar una cultura de privacitat dins del teixit empresarial.

El Reglament Europeu va entrar en vigor l'any 2016 i serà d'aplicació obligatòria a partir del proper 25 de maig de 2018.

 

PRINCIPALS NOVETATS:

Aplicació territorial mundial: El Reglament afecta a totes les empreses que tractin dades personals de ciutadans europeus per oferir-los béns i serveis.

Principi de Responsabilitat Proactiva: És l'essència del RGPD. Es basa en la prevenció i l'aplicació de mesures de seguretat apropiades per garantir i demostrar el compliment.

Nous drets dels ciutadans: S'incorporen nous drets que milloren el control de les persones sobre les seves dades personals. Per exemple: dret de limitació i portabilitat.

Delegat de Protecció de Dades: S'introdueix el DPO, una nova figura professional encarregada de garantir el compliment de la normativa dins de les organitzacions.

Increment econòmic de les sancions: L'incompliment de la normativa pot derivar en multes de fins a 20 milions d'euros o el 4% del volum de negoci anual.

A la xerrada informativa abordarem les principals novetats i implicacions pràctiques a les quals hauran de fer front les empreses per adaptar-se a l'RGPD.

L'adequació a la nova normativa requereix una major anàlisi i personalització segons els riscos de cada organització. A causa d'aquesta complexitat, serà imprescindible disposar de l'assessorament d'experts en protecció de dades amb amplia trajectòria.

Aquesta formació està adreçada exclusivament a persones col·legiades i precol·legiades.
 
Aquesta activitat es podrà seguir en directe des de les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona . Per assistir a l'activitat cal contactar prèviament amb cadascuna de les delegacions.
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 31-05-2018
Data de fi 31-05-2018
Data d'inici de la inscripció 07-02-2018, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 31-05-2018, 12:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 31-05-2018, 17:00 - 19:00
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC