Els Trastorns de la Conducta Alimentària a la consulta de Psicologia. Abordatge de la simptomatologia des d'una perspectiva integrativa.

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR17000588
L'objectiu d'aquest curs és donar més eines als psicòlegs i psicòlogues i persones de l'àmbit de la salut per poder treballar amb casos de TCA, ampliar el punt de vista i diferents maneres d'abordar-los de forma integrativa.

Programa de continguts:

- Base teòrica dels TCA
- Abordatge en la teràpia (amb què ens trobem quan apareix un cas de TCA? A què li hem de posar atenció?)
     - Reestructuració cognitiva
     - mecanismes de defensa
     - bloquejos i gestió emocional
     - distorsió corporal
     - maneig amb les necessitats
     - control dels impulsos
     - exigència
     - la família
- Exemple pràctic i vivencial.

Metodologia:
- teòrica i pràctica.
 
A qui va dirigit?
- A psicòlegs i personal sanitari
Aportar una base teòrica sobre els trastorns de la conducta alimentària (TCA) i com abordar la diferent simptomatologia que solen presentar dins del tractament terapèutic.
Les persones que acudeixen a consulta amb aquest tipus de trastorn solen presentar diferents símptomes que es repeteixen i van més enllà del diagnòstic convencional.
Aspectes com l'autoexigència i la distorsió tan cognitiva com de l'autoimatge són símptomes transversals que es poden explorar i acompanyar d'una forma integrativa amb diferents tècniques que faciliten una major consciència a qui ho pateix per tal de poder millorar el seu estat de salut i autosostenir-se.
En aquest curs és pretén donar un enfocament ampli i integrador de diferents vessants (cognitiu-conductual, sistèmic, humanista integratiu...) per tal d'acompanyar a la persona en consulta i s'acompanyarà la part teòrica d'un treball pràctic i experiencial per assolir nous coneixements que facilitin el tractament en TCA.
SERGIO BELTRAN VALVERDE

SERGIO BELTRAN VALVERDE

Actualment atenció individual i grupal a adults, parelles i adolescents en consulta privada a Girona (des de 2007) i a Blanes (des de 2013). Àmplia experiència en l'àmbit de la violència de gènere i familiar i en la conducció d'espais terapèutics grupals tant amb adults com amb infants i adolescents.
NATALIA GALLART ESTEVE

NATALIA GALLART ESTEVE

Psicòloga i terapeuta Gestalt. Des de l'any 2008 treballant a la Unitat de Patologies Alimentàries de la Clínica Bofill, combinant amb la feina de terapeuta Gestalt. Des del 2010 estic impartint tallers de gestió emocional, tant en el col·legi de psicòlegs (formant part del grup GASE, grup d'atenció a la salut emocional), com a la universitat de Girona a la setmana psicològica i als pràcticums dels estudiants i també de manera privada a l'escola Gestalt de Girona. Combino aquesta feina amb la d'actriu, amb la qual porto 20 anys formant-me i on actualment formo part d'una companyia teatral.
 
Passatge Farinera Teixidor, 1.
17005 Girona
Telèfon: 972.222.710

Data d'inici 17-01-2018
Data de fi 17-01-2018
Data d'inici de la inscripció 21-11-2017, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 12-01-2018, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 32,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 24,00 €
No col·legiat/a: 60,00 €
Precol·legiats/es: 24,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial: 24,00 €
Idioma Català
Modalitat Presencial
Estat Obert
Departament responsable Delegació de Girona del COPC
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 17-01-2018, 15:30 - 19:30
Girona - Sala Gran

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC