Comprensió i tractament de l'agorafòbia i la crisi d'angoixa

Places disponibles
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR18001008
1. OBJECTIUS DEL CURS
 
Habitualment, sol abordar-se amb les mateixes estratègies terapèutiques tota manifestació clínica de l'agorafòbia, independentment de la causa que l'ha fet aparèixer. Aquest curs intenta mostrar que l’agorafòbia pot manifestarse a partir de motius ben diferents i que, en funció de aquesta etiologia, convindrà dirigir el tractament psicoterapèutic d'una forma específica.
 
2. METODOLOGIA
 
Es presentaran i debatran 3 casos clínics que responen a cada una de les tres situacions que poden donar lloc a la manifestació de la clínica agorafòbica (-l'experiència traumàtica; -la crisi d'angoixa; - una circumstància que fa reactivar les pors que són pròpies de la infantesa i l'adolescència i que no es van resoldre correctament en aquell moment evolutiu). A partir dels casos clínics s'aniran introduint els diferents conceptes teòrics i estratègies psicoterapèutiques.
 
 
3. PROGRAMA
 
A. Fonaments teòrics
 
1. Què és l'agorafòbia
2. Agorafòbia i crisi d'angoixa
3. Agorafòbia: una jugada de la imaginació
4. L'agorafòbia debilita l'autoestima i l'autoconfiança
5. El cercle de la por.
 
B. Tractament psicoterapèutic
 
 1. Diagnòstic de la situació a partir de la qual s'ha manifestat l'agorafòbia: a) després d'haver patit una experiència traumàtica; b) després d'haver patit una crisi d'angoixa, o c) degut a una circumstància desencadenant que ha reactivat en el present les pors que són pròpies de la infantesa i l'adolescència i que no es van resoldre correctament en aquell moment evolutiu.
2. Devolució diagnòstica i qüestions relatives a l'estructuració de les visites i el tractament.
3. Diferències en el tractament de l'agorafòbia a partir del dianòstic (apartat B1).
4. Finalització del tractament
 
 
PRESENTACIÓ DEL PONENT:
 
Doctor en psicologia i psicòleg clínic especialista, treballa en un centre de salut mental de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, on també desenvolupa activitats formatives i docents. Alhora, exerceix en la pràctica privada. És autor dels llibres "Agorafobia y crisis de angustia: causas y desencadenantes" i "La incomunicación virtual", i d'articles acadèmics com "Aspectos inconscientes en el ataque de angustia", "Acerca de los procesos de identificación en los estados depresivos", "Del motivo de consulta a la demanda en psicología clínica", entre d'altres. Ha paticipat en diferents mitjans de comunicació, com TV1, Catalunya Ràdio, Betevé, Radio Estel, diari Ara, etc.
L'agorafòbia sol manifestar-se a partir de tres situacions diferenciades: a) després d'haver patit una experiència traumàtica; b) després d'haver patit una crisi d'angoixa, o c) al reactivar-se (degut a algun esdeveniment desencadenant) les pors que són pròpies de la infantesa i l'adolescència i que no es van resoldre correctament en aquell moment evolutiu. Cada una d'aquestes situacions requereix un abordatge diferent del tractament de l'agorafòbia.
Pau Martínez Farrero

Pau Martínez Farrero

Doctor en psicologia i psicòleg clínic especialista. Treballa en un centre de salut mental de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, on també desenvolupa activitats formatives i docents. Alhora, exerceix en la pràctica privada. És autor del llibre "La incomunicación virtual" (Xoroi Edicions, Barcelona 2015) i d'articles acadèmics com "Aspectos inconscientes en el ataque de angustia", "Acerca de los procesos de identificación en los estados depresivos", "Del motivo de consulta a la demanda en psicología clínica", entre d'altres. Ha paticipat en diferents mitjans de comunicació, com TV1, Catalunya Ràdio, Betevé, Radio Estel, diari Ara, etc.
 
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió
Passatge Farinera Teixidor, 1.
17005 Girona
Telèfon: 972.222.710

Data d'inici 30-11-2018
Data de fi 30-11-2018
Data d'inici de la inscripció 21-06-2018, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 23-11-2018, 20:00:00
Places 35 Disponibles de 35
Preu Col·legiat/a COPC: 32,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 24,00 €
No col·legiat/a: 60,00 €
Precol·legiats/es: 24,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 24,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Departament responsable Delegació de Girona del COPC
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 30-11-2018, 16:00 - 20:00
Girona - Sala Gran

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC