Comunicat amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

04-10-2018   |  Barcelona

Cada 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, una diada especial per conversar sobre alguns aspectes de la nostra salut que sovint no verbalitzem.

Cada 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, una diada especial per conversar sobre alguns aspectes de la nostra salut que sovint no verbalitzem.

Diferents entitats aprofitem aquestes dates assenyalades per organitzar activitats de sensibilització amb la voluntat de deixar enrere el llast de l’estigma que pesa sobre les persones que pateixen problemes de salut mental. La proposta d’enguany, emparada per la Generalitat de Catalunya, liderada per diferents institucions com l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques i Salut Mental Catalunya i amb el suport de l'Institut d'Assistència Sanitària, la Fundació Drissa i la fundació tutelar Support, entre d’altres, versa sobre la salut mental a la comunitat i a la feina ja que es vol posar l’accent en l’atenció comunitària i la inclusió laboral de les persones amb trastorns mentals.

Des del COPC volem sumar-nos en aquesta reivindicació i fer extensiva la crida a lluitar contra l’estigma des de qualsevol àmbit. És necessari posar l’atenció en la recuperació i l’apoderament de les persones per tal que puguin integrar-se a la societat i deixar enrere prejudicis. L’Organització Mundial de la Salut apunta que més d’un terç de la població europea pateix problemes de salut mental i situa aquesta com la primera causa de discapacitat al món. És, per tant, una situació present en el dia a dia de molts de nosaltres, no només pel que fa a la nostra professió, fet evident, sinó també en l’esfera personal. Hem de poder sumar esforços i generar actituds que contribueixin a trencar barreres que separen les persones i generen rebuig. Compartint coneixement, treballant en la prevenció i la inserció laboral i defensant els drets de les persones i les famílies que pateixen aquestes situacions, facilitarem l’esdevenir d’una ciutadania integradora on tothom hi té cabuda.

Per tot això, us animen a participar en les diferents activitats que les entitats relacionades amb la salut mental estan organitzant per commemorar la diada arreu del territori. Per exemple, aquests dies se celebrarà a Tarragona la 3a edició del festival de curtmetratges sobre salut mental, Psicurt, liderat per la Delegació de Tarragona del COPC.

Amb la col·laboració de tothom farem visible el compromís amb la recuperació i la inclusió social de les persones amb trastorns mentals.

Junta de Govern
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya


 

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC