Comunicat amb relació al primer aniversari dels atemptats terroristes del 17A

17-08-2018   |  Barcelona

De nou reivindiquem el rebuig al terrorisme i defensem la convivència pacífica i l'entesa com a valors de vida.

Avui fa un any que la ciutadania, especialment la de Barcelona i Cambrils, es van veure afectades per uns fets colpidors: els atemptats del 17 d'agost de 2017. Tot i el temps que ha passat des d'aleshores, el record d'aquells successos encara és ben present i ens porta de nou a reivindicar el rebuig al terrorisme i a defensar la convivència pacífica i l'entesa com a valors de vida.

Els professionals de la psicologia vam estar a primera línia d'emergències primer i des de diferents àmbits després atenent les víctimes dels fets i els diferents col·lectius afectats pels atemptats. Gràcies per l'esforç, el compromís i l'entrega.

Fets traumàtics com els que ens van tocar viure fa un any, posen de relleu la nostra necessària contribució social i sanitària, però cal seguir reivindicant la presència dels psicòlegs i psicòlogues en els diferents estaments de la nostra societat per tal de garantir l'atenció en matèria de salut mental a tota la població. Recollim també les recomanacions aportades pel Síndic de Greuges sobre la insuficient atenció a les víctimes del terrorisme. Entre els punts tractats, destaquem que cal un acompanyament més ampli i que es faciliti l'accés a assistència psicològica a les persones que pateixen les conseqüències dels actes terroristes. Per tal de materialitzar aquestes demandes, ens reunirem amb les autoritats pertinents per tal d'arribar a acords que millorin la resolució i el tractament d'aquestes situacions. 

I també volem enviar un missatge de record per a totes les víctimes i els seus familiars i amics en aquestes dates tan senyalades. Confiem que, gràcies a la col·laboració de tothom, ningú hagi de tornar a patir una situació de violència terrorista. La solidaritat, el respecte i la pau han de ser els pilars que conformin la societat en la qual tothom volem conviure.

Junta de Govern del COPC

 

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC