Suspensió cautelar del Sr. Joaquín Morata, com a Defensor del Col·legiat/ada

31-07-2018   |  Barcelona

El motiu de la suspensió és el greu incompliment de la normativa sobre protecció de dades, ja des de l’inici de la seva activitat, que podria generar greus responsabilitats tant a ell com al Col·legi com a institució.

La Junta de Govern del COPC comunica a tots els col·legiats i col·legiades que, en la reunió celebrada el passat dia 25 de juliol, va suspendre cautelarment de manera immediata el Sr. Joaquín Morata com a Defensor del Col·legiat/ada, com a pas previ  al seu cessament, si escau.

El motiu de la suspensió és el greu incompliment de la normativa sobre protecció de dades, ja des de l’inici de la seva activitat, que podria generar greus responsabilitats tant a ell com al Col·legi com a institució. Situació aquesta que la Junta de Govern no pot deixar que es mantingui per més temps.

A més, existeixen altres motius, igualment greus, que podrien tots en conjunt determinar el seu cessament, si escau. La Junta de Govern compta amb informes jurídics que justifiquen sobradament aquestes decisions, però a petició del mateix assessor jurídic del COPC s’ha demanat un altre informe pel que fa als incompliments en matèria de protecció de dades. S’anirà informant puntualment d’aquesta qüestió.

De manera immediata, doncs, queda suspesa temporalment la figura del Defensor i, per tant, la possibilitat de presentar-li queixes o suggeriments, a l’espera de nomenar un nou Defensor en cas de ser cessat o, si escau, d’aixecar-ne la suspensió.

La Junta de Govern

 

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC