La Delegació de Tarragona del COPC signarà un conveni de col·laboració per al desenvolupament de les accions de formació i atenció al dol en l’àmbit educatiu de Tarragona

13-07-2018   |  Tarragona

El conveni vincularà el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona, l’Empresa Municipal de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Poques hores després que es presentés la nova Junta de Govern del COPC ha tingut lloc el seu primer acte institucional, la presentació de la futura signatura del conveni de col·laboració per al desenvolupament de les accions de formació i atenció al dol en l’àmbit educatiu de Tarragona. El conveni vincularà el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona, l’Empresa Municipal de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya per tal de desenvolupar accions de formació i atenció al dol en l’àmbit educatiu de Tarragona.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i hi ha participat el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona, Jean Marc Segarra; el president de l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT), Mariano Herráiz; el vicepresident d'EMSERFUMT i representant a Tarragona, Rafa Pallero, i la directora de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona, Montse Fortuny. En representació del Col·legi, Jaume Descarrega ha destacat la participació de dues seccions del COPC, la Secció d’Emergències i la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia, amb especial èmfasi del Grup de Treball en Pèrdues i processos de dol de Tarragona, que s’ha materialitzat en dos programes formatius: La mort visita l’aula i Com expliquem la mort a nens amb diversitat funcional o amb processos de malaltia?

Gràcies a la signatura del Conveni, els professionals de l'educació del Camp de Tarragona rebran formació de suport psicològic al dol a partir de la propera tardor, quan s'iniciaran els programes formatius als centres educatius que permetran acollir i acompanyar el dol en l’àmbit escolar. Amb aquesta formació en dol es vol dotar els professionals de l’educació de les eines necessàries que facilitin l’acompanyament d’infants i adolescents en el dol, aportant-los els recursos i mecanismes necessaris, i contribuir a una educació que tingui en compte els fets importants de les vides dels infants i adolescents.

El paper de cada institució, que regula en conveni, suposa que: el COPC, a través dels professionals de la psicologia de les seves seccions, aportarà els programes de formació dels docents a realitzar i les persones que els impartiran en els diferents centres educatius. El Departament d’Ensenyament, a través dels seus Serveis Territorials a Tarragona, publicarà els cursos dins de la seva oferta i assessorarà els docents que impartiran el curs sobre quines són les necessitats dels seus professionals. L’Ajuntament de Tarragona, a través de l'IMET, aportarà la coordinació de la Comissió de seguiment del conveni entre les diverses parts, farà la difusió de la formació entre els seus serveis educatius i els centres educatius de Tarragona ciutat i posarà a disposició també les seves instal·lacions. Per últim, EMSERFUMT aportarà els recursos econòmics per la posada en marxa del programa de formació als professionals de la educació. L’àmbit d’aplicació de l'acord són els centres educatius del Camp de Tarragona i va dirigit tant al personal docent de primària i secundària, així com als mestres de llars d'infants i d'adults de l'Ajuntament i als Equips d’Atenció Psicopedagògica (EAPS).

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC