Manifest del COPC amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones

08-03-2018   |  Barcelona

Volem reivindicar la necessària incorporació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits personals i professionals.

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, volem reivindicar la necessària incorporació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits personals i professionals.

No és nou que milers de dones segueixen patint una violència normalitzada, existeix gran diferència de sous i un sostre de vidre, les mares són les que redueixen la jornada laboral, les tasques de cura recauen en elles i encara hi ha diverses accions de micromasclisme que no són percebudes com a tals. La discriminació de les dones és una injustícia que afecta a la meitat de la població. El nostre col·lectiu, que compta amb un 80% de dones, ha de ser capdavanter en posar sobre la taula aquestes qüestions i reclamar accions polítiques i socials que posin en marxa recursos i eines per lluitar contra la discriminació i afavorir la igualtat entre homes i dones. Ara és el moment de propiciar debats que destrueixin els mites de la societat patriarcal i que eduquin a favor de la igualtat i de la convivència equitativa.

Cal seguir avançant en aquest camí de la igualtat, en la millora de la visibilitat i en l’increment de la representació de les dones en tots els àmbits de la vida de les persones. Aquesta situació de desigualtat estructural, sostinguda en el temps i, fins i tot, normalitzada, ha d’arribar a la seva fi.

Des de l’àmbit de la psicologia volem destacar que la perspectiva de gènere és fonamental per entendre el context social dels homes i les dones i les seves conseqüències i poder fer front, així, a les desigualtats. No només l’hem d’incorporar a la nostra pràctica professional, fet que ens permet una atenció i una interpretació de la realitat encertada i acurada, sinó que també l’hem de tenir present en el nostre dia a dia. Gràcies al coneixement i a l’educació aconseguirem desmuntar prejudicis i ajudarem a construir una societat plena, justa i igualitària.

Des del COPC volem aprofitar aquest espai per fer-vos arribar els diferents manifestos que ens han comunicat per tal de donar veu a les iniciatives que avui són notícia, però que a partir de demà hauran d’estar presents, sense excusa, en el nostre dia a dia:

Comunicat del Consejo General de la Psicología de España.
http://www.infocop.es/view_article.asp?id=7331&cat=9

Manifest institucional de l’Institut Català de les Dones.
http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/sensibilitzacio/dia_dones/2018/Declaracio_institucional_8MARC2018.pdf

Recull d’actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/sensibilitzacio/campanyes/dia_internacional_dones/actes-institucionals-2018/

Manifest de la Diputació de Barcelona.
http://www.diba.cat/documents/232140/170757870/Manifest_2018.pdf/2b54284b-ce5a-43bd-bb49-58e7185e05f4
  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC