Comunicat amb relació a l’article d’opinió ‘Els psicòlegs ens plantem’

29-01-2018   |  Barcelona

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, COPC, està i ha estat sempre al costat dels seus col·legiats i col·legiades, així com al servei de la ciutadania.

És una llàstima que algunes persones, per tal d’intentar aconseguir objectius legítims, utilitzin mentides i embrutin les institucions i organitzacions que procuren mantenir una posició digna, respectuosa i equilibrada.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, COPC, està i ha estat sempre al costat dels seus col·legiats i col·legiades, així com al servei de la ciutadania. Els seus comunicats del 20 de setembre de 2017 Posició dels Col·legis Professionals davant del referèndum de l’1 d’octubre, del 29 de setembre de 2017 Comunicat institucional del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya en relació amb els fets succeïts a Catalunya els darrers dies i del 2 d’octubre de 2017 Comunicat del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya en relació amb els fets succeïts l’1 d’octubre i les mostres de violència així ho avalen, més enllà dels posicionaments partidistes d’algunes persones que en alguns moments han usurpat una representació que no tenen. De fet, ja al 2012 el Col·legi és va adherir a un manifest a favor del Dret a Decidir, sempre que aquest s’exercís dins d’un marc legal.

L’actual Junta de Govern ha escoltat les demandes i propostes de la sectorial de Psicologia de l’ANC i els ha donat resposta favorable en allò que ha estat d’interès per a les persones col·legiades: espais de reunió, jornades de debat, publicació d’articles, etc.

Davant la possibilitat d’ajudar les persones afectades per la situació d’incertesa o de violència dels últims temps, hem ofert serveis quan ha estat procedent, però sobretot hem instat a les administracions a ocupar-se’n de manera retribuïda per als professionals o sigui utilitzant els recursos existents a la xarxa pública o concertats amb la privada o, fins i tot, creant-ne de nous.

En resposta a l’article d’opinió publicat el 28 de gener de 2018, a El Punt Avui, titulat ‘Els psicòlegs ens plantem’, el COPC vol manifestar:

  1. No tenim constància fefaent que 150 col·legiats i col·legiades subscriguin aquesta opinió.
  2. El raonament relatiu a les quotes establertes pel Consejo General de la Psicología de España és erràtic. Aquest òrgan està composat per tots els col·legis de l’estat espanyol i de moment no s’han modificat les lleis al respecte. 
  3. Plantar-se sense cap conversa prèvia al respecte, indica la voluntat dels qui ho anuncien.
  4. El nostre compromís amb la societat catalana ve de lluny i està validat pels projectes i accions en els que participem. 
  5. Els col·legis professionals no ens hem de posicionar políticament. El que sí hem permès és l’expressió dels nostres col·legiats i col·legiades, així com hem expressat com a Junta de Govern la nostra disponibilitat a contribuir a la pau i al diàleg, en solitari o amb altres col·legis professionals.
  6. La col·legiació és sempre, no sovint, un requisit per exercir. I això és garantia de qualitat i bon servei per a la ciutadania.
  7. Aquest ja és un col·legi obert al món.
  8. Assumir riscos innecessaris (baixa de col·legiació) persona a persona, a partir de plantejaments col·lectius que no tenen una relació directa amb l’exercici de la professió és, si més no, un risc que facilitaria que l’intrusisme, la mala pràctica o el descontrol s’instal·lés en la professió. Això, dels del COPC ho valorem molt negativament per a la professió i per a la ciutadania que en fa o en farà ús.

El COPC valora les diferents accions que pot emprendre davant d’aquesta situació i actuarà en conseqüència i respectant la legislació vigent.

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC