La novetat editorial "Teràpia psicoanalítica amb bebès i pares. Pràctica, teoria i resultats", de Björn Salomonsson, es presenta al COPC el 24 d’octubre

06-10-2017   |  Barcelona

L’acte, que comptarà amb la participació del COPC, de la FCCSM i de l’editorial, acabarà amb un col·loqui amb els assistents

El proper 24 d'octubre de 2017, a les 20 h, la sala d’actes del COPC acollirà la presentació del llibre Teràpia psicoanalítica amb bebès i pares. Pràctica, teoria i resultats, de Björn Salomonsson, L’acte promet ser molt estimulant, perquè el llibre planteja i estudia fenòmens poc abordats prèviament en les activitats del COPC. La presentació serà conduïda per Guillermo Mattioli, president de la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia del COPC i per Lluís Isern, de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

L’acte té l’entrada lliure. Per tal de motivar la vostra assistència, disposeu d’un breu resum del llibre i dels seus objectius, que poden orientar la temàtica del col·loqui posterior.

Resum de Teràpia psicoanalítica amb bebès i pares. Pràctica, teoria i resultats, de Björn Salomonsson

El llibre descriu el treball psicoanalític de Björn Salomonsson, que parteix de la tesi que els bebès tenen coses a la ment, representacions en forma d'imatge mental que combinen una idea amb una emoció. Per això cal adreçar-se a l’infant, que encara que no ens entén literalment, perquè capta la comunicació més enllà dels nivells verbals. L’objectiu d’aquest tipus de comunicació és contenir les seves ansietats i les inquietuds dels pares que tenen sentiments d’inutilitat, culpa i ràbia. La teràpia, que anomena MPI, ha de reduir els efectes sobre l’infant causades per mala comunicació.

Salomonsson respon les possibles crítiques a la seva tesi inicial amb les recents investigacions sobre desenvolupament i amb la teoria psicoanalítica. En el seu model, es considera l’infant com el “pacient central”, i per tant, el terapeuta parla directament al bebè i, si és adequat, treballa amb ell en la transferència.

El llibre, entre d’altres, respon a qüestions clau com: què passa en la ment del bebè? Té representacions psíquiques des de ben petit? Què pot entendre un bebè dels nostres missatges? Funciona el MPI?

Es tracta d’un llibre de lectura essencial per a professionals d’atenció precoç, psicoanalistes i terapeutes que treballen amb nens, adolescents i adults ja que il·lustra amb tota claredat les arrels primitives del funcionament psíquic.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC