Obert el termini per presentar sol·licituds d’Acreditació Professional en Psicologia, fins a finals d’any

13-07-2017   |  Barcelona

La documentació que cal presentar per a cada acreditació s’ha de presentar a través del web del COPC

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya té obert el termini per presentar sol·licituds d’Acreditació Professional en Psicologia, fins a finals d’any. No obstant això, cal tenir en compte que la revisió de les sol·licituds i la respectiva documentació acreditativa s’efectuarà durant l’últim trimestre de l’any.

Per tal de sol·licitar una acreditació, cal ser col·legiat o col·legiada i Iniciar sessió a l’àrea privada del web del COPC (icona superior dreta del web). Una vegada loginats, cal seleccionar l’opció del menú Serveis al col·legiat, anar al submenú Acreditacions i clicar sobre l’acreditació que es vol sol·licitar en el desplegable. La pàgina de cada acreditació conté l’enllaç a les bases (condicions per sol·licitar-la) i l’enllaç al formulari de sol·licitud, al qual cal pujar tota la documentació requerida mitjançant el botó Afegir.

 

L'Acreditació Professional en Psicologia és un reconeixement de les competències professionals adquirides per un psicòleg/òloga en un àmbit d'intervenció concret, de caràcter “inter parells” i d'organització professional més que legal. Per tant, l'acreditació implica que els iguals, els col·legues de professió, reconeixen la competència professional d'un dels seus sobre la base que ja té la competència acadèmica, que acredita el títol acadèmic, a la qual s’hi afegeix l’expertesa fruit de l’experiència professional.

L'acreditació professional té valor de certificat de qualitat. No és requisit per exercir en cap àmbit concret, sinó que reconeix l'experiència dels professionals que hi exerceixen, donant-los el reconeixement d'experts.

Amb l’atorgament de l'acreditació, el Col·legi Professional certifica que un psicòleg/òloga posseeix les competències necessàries per exercir com a expert en un àmbit concret (àmbit que hagi estat objecte d'acreditació), i al seu torn, permet al públic identificar aquells psicòlegs/òlogues que estan qualificats i compten amb les habilitats necessàries per intervenir en aquest àmbit. L'acreditació demostra, a més, que són psicòlegs/òlogues compromesos amb el desenvolupament personal i amb la formació professional continuada, tan necessàries per a l'exercici de la professió, i suposa una marca de qualitat que no limita l'exercici professional d'aquells psicòlegs/òlogues que no desitgin sol·licitar-ho o que no compleixin els requisits en un moment determinat.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC