Conveni de col·laboració entre el COPC i el CSB per oferir atenció psicològica en incidents amb múltiples víctimes

08-06-2017   |  Barcelona

L’objectiu de la col·laboració és poder oferir atenció psicològica en situacions d’incidents amb múltiples víctimes a la ciutat de Barcelona

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i el Consorci Sanitari de Barcelona (CSB) han signat un conveni de col·laboració amb dos objectius principals: d’una banda, oferir atenció acurada en situacions d’incidents amb múltiples víctimes i, de l’altra, determinar quines són les condicions que han de regir la participació de professionals del COPC en cas de produir-se una situació d’aquest tipus a la ciutat de Barcelona.

La voluntat del CSB és incorporar, als dispositius ja existents, el valor afegit que poden aportar els professionals de la psicologia del COPC, especialitzats en emergències amb amplis coneixements i experiència en dispositius similars. Així, els professionals del COPC donaran suport als dispositius assistencials de la ciutat de Barcelona que no disposin d’aquest tipus de servei.

Amb la signatura d’aquest conveni, de dos anys de vigència i prorrogable, el COPC vol col·laborar en àmbits d’actuació en els quals el rol del psicòleg/òloga pot ser fonamental per contribuir al benestar de la ciutadania i dels diferents professionals que intervenen en situacions d’incidents amb múltiples víctimes.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya és una corporació de dret públic, que disposa d’uns equips d’intervenció formats per professionals que poden prestar assistència psicològica davant situacions crítiques, esdeveniments limitats o massius pel que fa a número de persones i col·lectius afectats.

El Consorci Sanitari de Barcelona és un ens públic de caràcter associatiu, constituït per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, adscrit funcionalment al Servei Català de la Salut que té atribuïdes les funcions de dirigir i coordinar la gestió dels centres, els serveis i els establiments d’atenció sanitària, sociosanitària i els de promoció i protecció de la salut del municipi de Barcelona.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC