Projecció de "La llum d'Elna" al COPC per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades

29-05-2017   |  Barcelona

El COPC convida a tota la ciutadania en un acte gratuït el proper 27 de juny, a la seu del COPC.

El 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya hi ha manifestat a bastament la seva sensibilitat, a més de posar en pràctica i col·laborar en diverses iniciatives de suport a les persones refugiades: la següent, la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, sumant-se a la campanya de l’Ajuntament de Barcelona.

El consistori barceloní organitza anualment, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb totes les entitats que treballen per refugiar i proveir asil a la ciutat. Aquest any 2017, es programa un proposta d’actes descentralitzats, en què cada entitat organitza un acte per oferir-lo a la ciutadania.

Enguany, l’acte que ha organitzat la Comissió de Cultura COPC per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades és la projecció -pública, oberta i gratuïta- de La llum d’Elna, una coproducció de Televisió de Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, dirigida per Sílvia Quer i amb guió de Margarita Melgar.

La llum d’Elna segueix la història de La Maternitat d’Elna, una institució humanitària fundada a Elna (el Rosselló) l’any 1939 on van néixer 600 fills de dones exiliades de la Guerra Civil espanyola. La història de La llum d’Elna comença l’any 1942, quan després de tres anys tornant la dignitat a les mares internades als camps de refugiats i salvant les vides dels seus nadons, la Maternitat d'Elna rep l'ordre de tancament de les autoritats franceses. La seva directora, Elisabeth Eidenbenz, les seves col·laboradores i les mares a qui han ajudat, faran tot el possible per impedir-ho.

El COPC espera que la voluntat de participar del Dia Mundial de les Persones Refugiades i la qualitat de la projecció motivi la teva assistència a l’acte el proper 27 de juny a les 19 h.

L'acte és gratuït, prèvia inscripció en aquest enllaç.

 

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC