Jornada: "Intervenció sanitària a la ciutat de Barcelona en cas de gran emergència. Parlem de salut mental. L'experiència dels atemptats de París com a referència", una oportunitat única

17-05-2017   |  Barcelona

La Jornada s'ha programat el proper divendres 26 de maig, de 9.30 a 20.00 h, a la Sala d'actes de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona

El proper divendres 26 de maig, el COPC organitza la Jornada: Intervenció sanitària a la ciutat de Barcelona en cas de gran emergència. Parlem de salut mental. L'experiència dels atemptats de París com a referència, a la Sala d'actes de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (plaça Lesseps, 20-22). La jornada, que es programa de 9.30 a 14.00 i de 15.30 a 20.00 h, està dirigida a als professionals que es dediquen a l’àmbit de les emergències, especialment als que poden ser activats en cas d’atemptat terrorista.

Les grans ciutats europees estan sota l’amenaça permanent de nous atacs terroristes, raó per la qual es fa necessari preveure, coordinar i formar-se per actuar en aquests possibles escenaris.

 Tot i que els atemptats de 13 de novembre de 2015 van mostrar que mai s’està prou preparats per fer front a un fenomen semblant, els experts en salut mental que van liderar la intervenció en aquells moments venen a la Jornada per compartir la seva experiència i coneixements. El seu bagatge serà molt útil per construir, aquí, un model assistencial més acurat i eficaç, que inclogui tant l’actuació durant l’emergència com el model de suport psicològic que cal seguir a posteriori, tant en el després més immediat com pel seguiment a més llarg termini.

Els ponents de la Jornada són Muriel Prudhomme, adjunta al sotsdirector de Salut de París i Véronique Istria, responsable de la Mission en Santé Mentale de París, les dues persones que van gestionar la intervenció psicològica i en salut mental durant els atemptats de 2015 i que segueixen liderant, en l’actualitat, els equips d’intervenció psicològica en emergències de la capital francesa.

Encara hi ha places disponibles per inscriure’s a la Jornada. Aprofiteu l’oportunitat de tenir informació de màxim valor inscrivint-vos-hi mitjançant aquest enllaç.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC