L' Ajuntament de Tarragona i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya signen un conveni de col·laboració per activar un servei de suport psicològic a les diversitats sexuals i de gènere (LGTB)

16-05-2017   |  Barcelona

El conveni s’ha signat el 15 de maig, coincidint amb l’acte de presentació del Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI) de l’Ajuntament de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya han signat, el 15 de maig de 2017 i mitjançant la rúbrica de Jaume Descarrega, president de la Delegació de Tarragona del COPC, i Ana Santos, regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, un conveni de col·laboració per tal d’activar un servei d’atenció psicològica que doni suport a les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals en el seu procés d’acceptació de la pròpia orientació sexual, afectiva i de gènere.

En concret, el suport psicològic serà principalment orientat a superar les dificultats derivades de la lgtbfòbia, que les persones es poden trobar en l’entorn familiar, laboral i escolar. Els centres educatius són un context estratègic, ja que és un objectiu central combatre el bullying homofòbic, a més d’impulsar la formació dels joves en el respecte a la diversitat afectiva sexual i de gèneres.

El mateix 15 de maig, coincidint amb la signatura del Conveni, l’Ajuntament de Tarragona ha presentat el Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI) per garantir l'aplicació efectiva de la Llei 11/14 pels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals que vol erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’acte de presentació ha estat presidit per la Sra. Ana Santos,  Consellera de Polítiques d'Igualtat i Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Tarragona, el Sr. Jaume Descarrega, President de la Delegació de Tarragona del COPC i el Sr. Luís Romero, Tècnic de Salut d'H2O.

El SAI de Tarragona estarà gestionat per l'entitat H2O, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona. H2O aportarà dos professionals al SAI i, alhora, rebrà el suport i col·laboració en àrees específiques del servei d'atenció psicològica del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. S'estima que a Tarragona hi ha al voltant de 15.000 persones d'aquests col·lectius, i que, junt amb la seva xarxa familiar, professional i social, poden ser beneficiaris potencials de l'atenció que s'oferirà al SAI a partir d'aquest mes de maig. El servei fa una primera acollida a través d'orientació presencial, telefònica i telemàtica i, un cop avaluada la situació personal, social, i la situació de risc en què es trobin les persones usuàries, es dona una resposta en funció de les necessitats concretes.

Els objectius generals del nou servei municipal són visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI a Tarragona mitjançant accions de sensibilització i prevenció contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Es donarà suport i atenció a les diversitats sexuals i de gèneres en diferents àmbits, especialment en l'àmbit escolar per tal de prevenir les actituds discriminatòries i l'assetjament contra les persones que integren aquest col·lectiu. El SAI impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBIQ del municipi, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d'atenció i suport a víctimes d'homofòbia mitjançant una acció de qualitat que proporcionarà un acompanyament a les víctimes.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC